Tervetuloa tutustumaan Ylä-Tuuhosen maatilaan!

Ylä-Tuuhosen maatila henkii vanhaa talonpoikaishenkeä. Se sijaitsee Irma ja Esko Ylä-Tuuhosen vanhalla sukutilalla, joka sijaitsee Ruoveden kunnassa upeissa maalaismaisemissa Tuuhoskylässä. Tarjanne-vesi sijaitsee tilan lähituntumassa. Ylä-Tuuhosen maatila tarjoaakin oivallisen tilaisuuden rentoutua luonnon rauhassa sen hiljaisuudesta ja äärettömästä kauneudesta nauttien.

Majoittumisvaihtoehdot

Tila tarjoaa monenlaisia majoittumisvaihtoehtoja. Voit kokeilla talonpoikaisia, perinteisiä aittoja tai Eetulan vierastaloa. Majoitustilat on kunnostettu kunnioittaen niiden vanhaa talonpoikaista henkeä. Sisustuksessa on yhdistetty sulavalla tavalla vanhaa talonpoikaistyyliä ja tämän päivän sisustustyyliä.

Majoitukseen on mahdollista lisätä aamiainen, joka tekee lomasta entistä rentouttavamman. Tilauksesta tilalla järjestetään myös sauna-, ruoka- sekä kokouspalveluita. Päärakennus tarjoaa oivalliset puitteet pienten juhlien tai kokousten järjestämiseen.

Tilan eläimet

Tilalla häärii ystävällinen suomenlapinkoira Hulivili. Lisäksi tilalta löytyy kissoja ja lampaita. Hulivili pitää rapsutuksista ja pitää mielellään seuraa tilan vieraille – saattaapa se jopa pussata vieraita oikein innostuessaan. Tilan kissat sen sijaan ovat vieraita ihmisiä kohtaan hieman arkoja ja ne viihtyvätkin pitkillä metsästysretkillä ulkona. Usein kissat löytyvät myös lymyämästä tilan pensaista. Välillä ne pyörähtävät pihapiirissäkin. Kissoja tilalta löytyy tällä hetkellä kolme kappaletta ja ne ovat nimeltään Mustasormi, Lylle ja Kaino.

Tilalla hoidetaan toistakymmentä uuhta. Uuhilla on tilalla tärkeä tehtävä, sillä ne hoitavat Ylä-Tuuhosen tilan lähellä sijaitsevia maisemanhoito- ja perinnebiotooppialueita. Tämä auttaa ylläpitämään tärkeää ympäristön monimuotoisuutta ja säilyttämään alueen ketojen sekä niittyjen runsasta hyönteis- ja kasvilajistoa.

Yhteistyökumppanit

Tila tekee yhteistyötä lähialueen yrittäjien kanssa. Riikan JoogaHetki on yksi tilan yhteistyökumppaneista, joten maatilalomaan on mahdollista lisätä myös rentouttava joogahetki Riikan kanssa. Riikka Lauttaanaho toimii joogaohjaajana alueella ja tarjoaa Yin-joogatunteja.

Toinen rentouttava yhteistyökumppani on Hierontapalvelu Lenita Roth. Lenita toimii hierojana, vyöhyketerapeuttina ja äänimaljahoitajana. Hän tekee lähialueella kotikäyntejä, minkä lisäksi hänellä on hoitopiste Haapamäellä.

Pakohuone Kiipeli on oivallinen vaihtoehto matkustaessasi lasten tai lastenmielisten kanssa. Kyseessä on Salustaipaleen tilalla toimiva pakohuone, jossa pääset ratkaisemaan erilaisia pulmia ja kokeilemaan saatko kaikki tehtävät suoritettua tunnin aikana. Tämän pakohuoneen erikoisuus on se, että se on rakennettu ympäristöönsä sopivasti maatilan pihapiirissä olevan aitan yläkertaan. Otathan huomioon, että pakohuone on käytössä ainoastaan touko-lokakuussa.