Miksi kannattaa valita Iso-Tarkkalan maatilamatkailu?

Iso-Tarkkalan maatilamatkailu on yksi Pirkanmaan parhaan arvioinnit saanut maatilamatkailuyritys. Googlen arviointityökalussa sen yleisarvosana on tällä hetkellä 4,8 / 5 eli erinomainen. Arvosteluja yritys on saanut tällä hetkellä kuusi kappaletta, joista 84% on ollut viiden tähden arviointeja ja 16% neljän tähden arviointeja. Asiakkaat ovat kehuneet esimerkiksi tilan hienoja maisemia.

Sijainti

Tila sijaitsee Pohjois-Hämeessä, Talviaisissa. Tilalle on helppo tulla, sillä se sijaitsee 9-tien varrella. Matkaa Jyväskylästä kertyy 90 kilometriä, Tampereelta 60 kilometriä, Jämsästä 35 kilometriä ja Orivedeltä 20 kilometriä. Lähin apteekki, posti, kauppa, huoltoasema ja Otto-automaatti sijaitsevat Länkipohjassa kahdeksan kilometrin päässä tilalta.

Aktiviteetteja

Alueella toimii aktiivinen kyläyhdistys, jonka järjestämiin tapahtumiin kannattaa tutustua. Esimerkiksi heinäkuussa on perinteisesti järjestetty vohvelikahvila kyläyhdistyksen toimesta. Kyläyhdistys ry.:n komentokeskuksena toimii entinen Talviaisten koulu, joka valmistui jo vuonna 1919. Koulurakennuksen laajennusosa saatiin valmiiksi 1958 ja sille olikin suurta tarvetta rautatien valmistumisen sekä siirtolaisten määrän lisääntymisen vuoksi.

Ihan tilan naapurissa sijaitsee paikkakunnan VPK:n ylläpitämä tanssilava. Tosin kesällä 2020 lavan tanssit jouduttiin perumaan koronaepidemian vuoksi, mutta moni tanssin ystävä suuntaa jo toiveikkaana katseensa kesään 2021.

Korpelan Torpalla järjestetään monenlaisia kursseja, luontoelämyksiä ja retkiä. Torppa on rakennettu 1920 ja on nykyisin aktiivinen tapahtumapaikka. Torpan isäntäperhe asuu torpassa ja sen pihapiirissä vilistää sekä lapsia että eläimiä. Torpan aitous viehättää monia ja kiiltokuvamaisuus on tästä kohteesta kaukana. Talviaikaan torpalla järjestetään esimerkiksi vanhan ajan hiihtoretkiä, joiden kesto on kaksi tuntia ja hinta 45 euroa per henkilö. Latu tehdään itse retken aikana.

Loman aikana kannattaa tutustua myös läheiseen Länkipohjan kylään. Kylässä toimivat esimerkiksi Tunkelon säätiö, Ruusa ja Roope ja Villa Puharila. Jos etsit tiloja erilaisille tapahtumille ja juhlille, kannattaa tutustua Maivian pitoihin. Koiraharrastajille erityisesti suunnattuja palveluita löytyy Kana-areenalta. Kesäteatteria tai tanssia kaipaavien kannattaa tutustua paikalliseen Rönnin lavaan.

Yksi aktiivista lomaa etsivän maaseutumatkailijan parhaista uutisista tulee kuitenkin tässä: Himokselle on tilalta matkaa vain puoli tuntia! Voitkin halutessasi viettää aktiivista lomaa Himoksella ja tulla illaksi rentoutumaan tilan rauhaan.