Mikä hevosissa kiehtoo?

Hevoset ovat monen maatilamatkailuun erikoistuneen tilan vetonauloja, mikä ei ole suinkaan ihme. Hevosissa on nimittäin monia ominaisuuksia, jotka tekevät niistä erityisen kiehtovia. Esittelemme tässä artikkelissa muutaman näistä ominaisuuksista.

Älykkyys

Hevoset ovat erittäin älykkäitä eläimiä. Usein ne valitsevat itselleen suosikki-ihmisen ja jos juuri sinulla on tämä kunnia, huomaat pian, kuinka uskollisesti hevonen sinua palvelee ja kulkee rinnallasi. Älykkään eläimen seura on verratonta, eikä olekaan ihme, että moni hevosihminen viihtyy paremmin hevosten kuin ihmisten parissa.

Ylväys

Hevoset ovat upeita ja ylväitä elämiä. Niiden luottamuksen voittaminen on kirvoittanut monia elokuvia ja on monen mielestä tavoittelemisen arvoinen asia. Jos haluat virittäytyä tunnelmaan, kääriydy peiton alle ja katso tänä iltana Disney+-palvelusta löytyvä uudistettu Black Beauty -leffan versio. Leffa kertoo ylväästä hevosesta, jonka luottamuksen nuori tyttö lopulta voittaa. Toinen ajankohtainen hevosten maailmaan liittyvä uusi leffa löytyy C Moresta. Tämän leffan nimi on Aika jonka sain ja siinä Tuukka Temonen vaimoineen hyödyntää osaamistaan. Lopputulos on upea ja katsomisen arvoinen!

Mahdollisuus harrastaa

Monen mielestä hevosissa on parasta se, että niiden kanssa voi harrastaa hyvin monenlaisia asioita. Ensinnäkin hevosten kanssa voi harrastaa esimerkiksi este- tai kilparatsastusta. Niiden kanssa on ihanaa lähteä pitkille vaelluksille tai osallistua hevosleireille, joille kokoontuu suuri joukko samanhenkistä seuraa. Hevosystävien lisäksi leireiltä voikin löytää myös uusia ihmisystäviä. Hevosten parissa puuhaillessa on nimittäin helppo tutustua toisiin, sillä yhteinen kiinnostuksen kohde, hevoset, murtaa jään ja tekee tutustumisesta tavallista helpompaa.

Moni nauttii ratsastamiseen liittyvistä haasteista ja onnistumisen elämyksistä. On upeaa nähdä, kuinka omat taidot kehittyvät ja kuinka yhteistyö hevosen kanssa alkaa kerta kerran jälkeen sujua entistä paremmin. Saattaa jopa tuntua, että hevoseen on mahdollista luoda lähes telepaattinen yhteys, kun sen oppii tuntemaan tarpeeksi hyvin ja kun ratsastajan ja hevosen välille syntyy luja kiintymys ja luottamus.

Monet hevosharrastajat nauttivat myös hevosten hoitoon liittyvistä työtehtävistä. Lannan luominen ja tallin siivous eivät välttämättä kuulosta kovin hohdokkailta tehtäviltä, mutta monen mielestä juuri tällaisten tehtävien parissa pää lepää ja mieli saa vaellella työn lomassa kaikessa rauhassa.