Ilolan maatilan eläimet

Ilolan maatila on upea kohde sinulle, joka haluat viettää rentouttavaa aikaa maatilan eläinten parissa. Hevoset ovat tilalla aivan erityisessä roolissa, mutta mitä muita eläimiä Ilolan maatilalta löytyy? Lue tämä artikkeli ja ota selvää!

Hevoset ja ponit

Kuten jo edellä todettiinkin, ovat hevoset tärkeä osa Ilolan maatilan toimintaa. Hevosten lisäksi tilalla on myös poneja ja siellä järjestetään ohjattuja ratsatuspäiviä. Tilan hevoset ovat lämmin- ja täysiverisiä sekä suomenhevosia. Tilan ratsut ovat koulutustasoltaan helposta B-tasosta vaativaan A-tasoon. Tällä hetkellä ratsastustunti perusryhmätunnilla kustantaa 30 euroa ja yksityistunnilla 60 euroa. Pariyksityistunnin hinta on 45 euroa per henkilö. Puolituntinen talutus maksaa 25 euroa. Vakiratsastajien on mahdollista hankkia kymppikortti, joka maksaa 280 euroa ja on voimassa kortin ostohetkestä alkaen neljä kuukautta. Tilan heppaleiripäivät maksavat 80 euroa. Lisäksi tila tarjoaa esimerkiksi mahdollisuuden vuokrata maneesia.

Tilalta löytyy 27 x 67 metrin kokoinen valaistu kenttä, jossa on käytössä estekalusto. Lisäksi maatilan ympäristöstä löytyy monenlaisia maastoreittejä. Tilan pyöröaitaus on halkaisijaltaan 20 metriä ja sitä on mahdollista vuokrata. Erityisryhmiä varten tilalta löytyy ramppi.

Tilalla on mahdollista harrastaa koulu-, este- ja maastoratsastusta. Lisäksi tilalla järjestetään tilauksesta hevosajelua kieseillä, vankkureilla, vossikalla, heinärattailla ja reellä sekä trailerilla, jonka vetämiseen tarvitaan kaksi hevosta. Talutusratsastus on hyvä valinta etenkin perheen pienimmille heppahulluille.

Tilan tallissa asustaa 12 hevosta. Suomen ratsastajainliitto on hyväksynyt tallin ja valvoo sen toimintaa. Maneesi on hyväpohjainen ja valoisa. Se on verhoiltu kauniisti puulla ja on kooltaan 42 x 24 metriä. Maneesia on mahdollista vuokrata yksityiskäyttöön ja sieltä löytyy uudistetut kouluaita- ja estekalustot. Tilalla järjestetään myös ratsastuskisoja ja -leirejä. Suositut alkeisleiripäivät kestävät yhdestä kolmeen päivään. Tallilta on mahdollista lainata kypäriä sekä turvaliivejä. Pakkasrajana pidetään – 15 / 18 celsiusasteen pakkasta.

Muut eläimet

Hevosten ja ponien lisäksi maatilalta löytyy myös monia muita eläimiä, joita pääsee rapsuttamaan ja toisinaan jopa ruokkimaan. Voit tutustua tilalla esimerkiksi nautoihin, kissoihin, lampaisiin ja kanoihin. Eläinten parissa vietetty aika onkin monen mielestä tilan parasta antia.